Zelenszkij a képviselőknek: ne kampányra használják a parlamentet

2019. május 28., 13:25

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Facebook közösségi oldalon megjelent bejegyzésében felszólította a parlamenti képviselőket, hogy az elkövetkező két hónapban ne önreklámozásra használják a Legfelső Tanács emelvényét, ehelyett szavazzák meg a reformtörvényeket – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Az államfő úgy fogalmazott, a képviselőknek nem kellene a régi pártok választási kampányának színterévé változtatniuk az ukrán parlamentet.

„Annak ellenére, hogy tevékenységük szinte végérvényesen megsemmisítette a Legfelső Tanács legitimitását, esélyük van legalább kismértékben helyreállítani a társadalom bizalmát a képviseleti demokrácia iránt” – írta.

„Ehhez csupán el kellene kezdeni megszavazni végre az ukrán és a nyugati szakemberek által kidolgozott reformtervezeteket. Ezeket évekig nem tárgyalják, holott rájuk várnak a polgárok és az ország” – tette hozzá az elnök.

Zelenszkij ugyanakkor megjegyezte, nem érdemes tönkretenni ezeket a dokumentumokat a „hagyományos korrupciós trükkjeikkel”.

Az államfő egyben meggyőződésének adott hangot, hogy a Központi Választási Bizottság ellátja a választási folyamat megszervezésével kapcsolatos „funkcionális feladatait”.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy Volodimir Zelenszkij május 21-én kiadott rendeletével feloszlatta a parlamentet. Az elnök egyben július 21-ére tűzte ki az előrehozott parlamenti választásokat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)