Kővel és botokkal dobálták meg a rendőröket az illegális fakivágók

2019. május 30., 08:48

Május 28-án a lakosság értesítette a rendőrséget arról, hogy ismeretlenek lopott fával pakolnak meg egy teherautót Kőrösmező (Jaszinya) nagyközségben – jelentette a mukachevo.net.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre kiszálló munkatársaikat egy fával megpakolt GAZ–53 típusú teherautó fogadta. A helyszínen tartózkodó hat férfi a bűnüldözők érkezésére elmenekült.

Valamivel később azonban, amikor a rendőrök úgy határoztak, hogy a fát a rendőrőrsre szállítják, a férfiak visszatértek és ellenállást tanúsítottak. Ágakat és köveket dobáltak a gépkocsik kerekei alá. Az incidens során két, Nissan és Niva típusú szolgálati gépkocsi megsérült. A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanakkor nem került sor „fizikai kontaktusra” a törvénysértőkkel.

A hatóságoknak sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, akiket korábban is kapcsolatba hoztak már hasonló tevékenységgel. A tehergépkocsi vezetője és társai egyaránt kőrösmezői lakosok.

Az ügyben a Büntetőtörvénykönyv 342. cikkelyének 2. pontja alapján a bűnüldöző szervek hivatalos feladatot ellátó munkatársával szembeni ellenállás miatt indult eljárás.

(mukachevo.net/Kárpátalja)