Négy párttal egyesült az Ellenzéki Blokk

2019. június 8., 18:55

A parlamenti választások előtt egyesült az Ellenzéki Blokk (Опозиційний блок), a Béke és Fejlődés Párt (Партія миру і розвитку), valamint A Mieink (Наші), az Újjászületés (Відродження) és a Bízz az Ügyekben (Довіряй справам) pártok – közölte az Ukrajinszka Pravda.

Az egyesülést Olekszandr Vilkul, az Ellenzéki Blokk frakcióvezető-helyettese jelentette be a Facebook közösségi oldalon.

„Együtt indulunk a választásokon, hogy helyreállítsuk a békét, a gazdaságot és visszaadjuk az embereknek a jólétet” – írta.

Vilkul ígéretet tett arra is, hogy „tényleges” decentralizációt hajtanak végre és megszüntetik a „népellenes” reformokat. Mint fogalmazott, a pártok mindezt csak közösen tudják megvalósítani.

Sajtótájékoztatójukon a pártok képviselői elmondták, hogy egyesülésük nevét és választási listájukat június 9-i kongresszusukon jelentik be.

Utóbb közölték, hogy az egyesülés miatt elhagyta az Újjászületést Viktor Bondar, a párt és parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Bondar jelezte, a párt képviselőinek abszolút többsége osztja a véleményét, s nem léptek be az egyesülésbe. Elmondása szerint, lényegében a Délkelet és a Kelet politikusainak és tőkéjének egyesülése jött létre.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)