Zelenszkij megköszönte a parlamentnek a semmittevését

2019. június 9., 11:53

Volodimir Zelenszkij elnök a Facebook közösségi oldalon megjelent videoüzenetében köszönetet mondott a Legfelső Tanácsnak, amiért tétlenségével igazolja, helyes volt a feloszlatásáról hozott döntés – írja az Ukrajinszka Pravda.

Az elnök azt mondta, a törvényhozás feloszlatása után kétségei voltak döntése helyességét illetően. Azonban a Rada viselkedése az elmúlt napokban megnyugtatta.

„A képviselők meghagyták az egyéni választókerületeket, meghagyták a mentelmi jogot, helyükön hagyták a régi minisztereket, pozícióikban hagyták az erőszakszervezetek régi vezetőit, meghagyták a lehetőséget, hogy ne kelljen felelni a törvénytelen vagyonosodásért” – utalt Zelenszkij a törvényhozók által elutasított elnöki indítványokra.

Az államfő megköszönte, hogy a Legfelső Tanács nem igyekszik a választók kedvében járni: „Önmaga maradt – folytatja a mulasztást és a gombnyomogatást.”

„Köszönöm, hogy nem állnak le és továbbra is maguk alatt vágják a fát!” – fogalmazott.

Volodimir Zelenszkij felhívta a figyelmet arra, hogy az emberek látják és értik ezt, s július 21-én (az előrehozott parlamenti választások napján) „értékelni fogják mindezt”.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)