Kevés a strand Kárpátalján

2019. június 30., 10:21

A fürdőzésre alkalmassá tett üdülőhelyek csekély száma miatt a kárpátaljaiak gyakran teszik ki magukat veszélynek strandolás közben – írja a mukachevo.net a Sirius regionális televízió összeállítása nyomán.

Az év eleje óta 13-an fúltak vízbe Kárpátalján, holott a strandszezon alig egy hónapja kezdődött. A portál emlékeztet, hogy június 25-én az egyik aquaparkban vesztette életét egy hatéves kisfiú, június 9-én pedig bányatóba fulladt egy 17 éves fiatal.

Az összeállításból kitűnik, hogy jelenleg Kárpátalján csupán hat olyan üdülőövezet működik, amelyek átestek a kárpátaljai mentőszolgálat ellenőrzésén: egy az ungvári járási Rahoncán (Orihovicja), kettő a Beregszászi járásban, valamint egy-egy a Huszti és a Técsői járásokban. Egy további strand bevizsgálása a Nagyszőlősi járásban a napokban ért véget. 

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) szakemberei ugyanakkor nem teljesíthetnek szolgálatot a magánkézben lévő üdülőövezetekben, aquaparkokban és medencéknél. Ezen objektumok tulajdonosainak vagy bérlőinek kell a mentésről gondoskodniuk.

A helyzetkép teljességéhez azért az is hozzátartozik, hogy megyénkben gyakorta még olyan helyen is fürdőzik a lakosság, ahol azt tábla tiltja – mutat rá a mukachevo.net.

(mukachevo.net/Kárpátalja)