A gátiak szavazataira is szükség lesz

„Szeretnek dolgozni, mulatni és imádkozni…”

2019. július 15., 16:35 , 964. szám

Gáton hagyományosan július közepén tartják a falunapot, így történt ez idén is, hiszen július 13-án a falu központjában már álltak a sátrak, légvárak, szólt a zene, és rúgták a labdát a lelkes futballisták. A falunapra ellátogatott Tóth Miklós is, aki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) közös parlamenti képviselőjelöltje a 69. számú választási körzetben.

Lokita István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd elmondta, hogy a gátiak szeretnek dolgozni, mulatni és imádkozni, ám ezek időpontját sosem keverik össze. Közösen élnek át szép és nehéz pillanatokat. „Nemsokára, július 21-én parlamenti választásokat tartanak Ukrajnában, így községünkben is. Ez ismét egy alkalom, hogy mi, gátiak megmutassuk, hogy összetartozunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy közömbösek legyünk, és ne támogassuk jelöltünket. Július 21-e kitűnő alkalom arra, hogy megmutassuk, erős magyar közösség vagyunk” – zárta beszédét a polgármester.

Gulácsy Géza, a KMKSZ általános alelnöke, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője szintén szólt a jelenlévőkhöz, emlékeztetve mindenkit arra, hogy „bár ma a pihenés, az ünneplés és a szórakozás napja van, de ha a jövőben újra pihenni, szórakozni szeretnénk, akkor azért tenni kell. [...] Most pont egy ilyen lehetőség van, amikor a magyarság megmutathatja, hogy van, hogy létezik, és számolni kell vele” – szögezte le a képviselő, majd mindenkit arra kért, hogy július 21-én menjen el, és szavazzon Tóth Miklósra, az egyetlen magyar jelöltre a körzetben.

Tóth Miklós köszöntött minden megjelent polgárt és vendéget. A sok gyerek láttán a képviselő örömét fejezte ki, mondván, hogy jó látni a gyerekeket, akikért dolgozunk, hiszen ők jelentik a jövőt. „Nekünk, kárpátaljai magyaroknak egy különösen drága és felbecsülhetetlen örökség jutott, melyet nem vehet el tőlünk senki. Bár sok nyelvre próbáltak oktatni minket a történelem folyamán, sosem lettünk oroszok vagy ukránok. Ameddig össze tudunk tartani, Isten által kijelölt helyünk van a Beregvidéken” – mondta a képviselőjelölt, majd utalt arra, hogy ez a választás túlmutat az ő személyén, hiszen ha a magyar szervezetek mást jelöltek volna, ő ugyanúgy kiállna mellette, hogy a közös ügy győzelemre jusson.

T.J.