Razumkov: Legfeljebb augusztus végén alakulhat meg az új parlament

2019. július 27., 09:42

A Nép Szolgája (Слуга народу) pártban úgy vélik, a IX. Összehívású Legfelső Tanács első ülésére augusztus végén – szeptember elején kerülhet sor – jelentette ki Dmitro Razumkov, a párt vezetője, akit az Interfax-Ukrajina idéz.

„Az optimista variáns az elnök által javasolt 24-e (augusztus 24. – a függetlenség napja). De meglátjuk, miként alakulnak az események. Nincs meghatározva valamilyen végső időpont” – közölte Razumkov.

Úgy vélte, minden a Központi Választási Bizottságtól (CVK) függ, attól, mikor fejezik be a szavazatszámlálást.

„Igazság szerint meg kell jegyezni, jelenleg fennáll a veszélye annak, hogy a folyamat maximálisan elhúzódhat. Ez a választókerületekben tapasztalható valós problémákkal függ össze – újraszámolják a szavazatokat, folynak a bírósági perek” – mondta hozzátéve, ez az objektív valóság, nem a CVK igyekszik elhúzni a folyamatot.

Közölte azt is, hogy a munkacsoport azonnal hozzálát az új parlament első ülésének előkészítéséhez, amint kihirdetik az előrehozott választás eredményét.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, a szavazatok 99,91%-át számolták meg. A jelenlegi helyzet szerint a Nép Szolgájának rekordszámú, 254 képviselője juthat be a parlamentbe. Az Ellenzéki Platform – Az Életért (Опозиційна платформа - За життя) 43 mandátumra, a Haza (Батьківщинa) 26, az Európai Szolidaritás (Європейськa солідарність) 25, a Hang (Голос) 20 helyre számíthat a Legfelső Tanácsban.

(interfax.com.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)