Lesz skateparkja Beregszásznak

2019. augusztus 1., 13:52

Nemrég beszámoltunk arról, miszerint a beregszászi lakosok a Facebook közösségi oldalon írtak nyílt levelet Babják Zoltán polgármesternek, melyben egy skatepark kialakítását kérik a város területén azon gyerekek számára, akik extrém sportokkal foglalkoznak.

Babják Zoltán reagált a kérésre, s arról tájékoztatta a városlakókat, hogy a városi vezetőség megpróbál minél előbb pénzt szerezni annak megvalósítására. A polgármester a Facebook közösségi portálon bocsátotta szavazásra a leendő park helyszínének eldöntését. A lakosság a Vérke-parti Oázis parkot szavazta meg.

„Mivel e terület az ukrán gimnázium kezelésében van, találkoztam Volodimir Kenejz igazgatóval, aminek során egyeztettük annak közös használatát. Egyébként az egyik vállalkozás (Dream Park, Krivij Rih) több javaslatot is tett a skatepark konstrukcióját illetően. Ezek közül az univerzálisra esett a választás, amelyet egyaránt használhatnak a kerékpárosok, a gördeszkások, a görkorcsolyások és a rolleresek is. Fontos még, hogy a kezdők és a profik számára is megfelelne e pálya. Az ára (az alapozás nélkül) 720 ezer hrivnya. Amint rendelkezésre áll a szükséges összeg, versenykiírás keretében választjuk ki a kivitelezőt. Az elmondottakból kiindulva Petro Pop, a városépítési és építészeti osztály főszakembere elkészítette annak a parknak a látványtervét, amelyben a pálya is helyet kapna, illetve ahol pihenőzóna is lenne (mellékelve). A Beregszászi Városi Tanács előkészíti az egész park terv- és költségvetési dokumentációját, illetve keresi a szponzorokat, akik támogatnák a skatepark megépítését. Kérjük a város polgárait, hogy segítsenek befektetőket találni, akik révén megvalósíthatnánk e projektet” – olvashatjuk Babják Zoltán közösségi oldalán.

(facebook.com/VV)