Őrzi hibátlan mérlegét a Sahtar

Labdarúgás

2019. augusztus 21., 08:23 , 969. szám

A negyedik játéknapot követően továbbra is őrzi 100%-os mérlegét az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Sahtar Donyeck.

A címvédő az FK Lviv vendégeként tudott nyerni, és mivel az üldözők közül a Dinamo Kijev későbbre halasztotta az FK Mariupol elleni meccsét, illetve a Gyeszna és a Kolosz ikszelt, a Zorja pedig kikapott, a donyeckiek előnye 4 fordulót követően máris 5 pontra nőtt legközelebbi riválisával szemben.

Ha már a Dinamo Kijevet szóba hoztuk, az együttes menesztette Alekszandr Hackevics vezetőedzőt, megköszönték az eddigi munkáját, miután a fővárosiak nem jutottak tovább a BL play offjába az FC Bruges ellen. A 45 éves belorusz tréner alig valamivel több mint két éves irányítása alatt a D betűsök sem bajnokságot, sem kupát nem tudtak nyerni, és a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülést sem tudták kiharcolni.

Hackevics utódja a kijeviek eddigi sportigazgatója, Olekszij Mihajlicsenko lesz, aki korábban 2002-től 2004-ig irányította már a kék-fehéreket.

A 4. forduló eredményei: Vorszkla Poltava–SZK Dnyipro 1-1, Gyeszna Csernyihiv–Kolosz Kovalivka 0-0, Olimpik Donyeck–Kárpáti Lviv 1-3, FK Lviv–Sahtar Donyeck 0-2, Zorja Luhanszk–FK Olekszandrija 1-2.

A bajnoki tabellát 12 ponttal vezető Sahtar mögött a Zorjának, a Gyesznának és a Kolosznak is 7-7 pontja van.

(tamási)