Honcsaruk bejelentette a hatalom „újraindítását”

2019. szeptember 26., 12:14

Olekszij Honcsaruk miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány megkezdi a hatalom „újraindítását”: bevezetik a szerződéskötést a köztisztviselőknél, s elbocsátják azokat, akik csak ülni járnak be a munkahelyükre – jelentette az Ukrajinszka Pravda a kormányfő Facebook-bejegyzése nyomán.

„Lejárt azoknak az ideje, akik csak üldögélni járnak be a munkahelyükre ahelyett, hogy dolgoznának! … Végre hatékonyan tudjuk majd irányítani az állami szerveket – láthatjuk a tényleges eredményeit azoknak, akik valóban dolgoznak. A technokraták kormánya megkezdi a hatalom újraindítását” – írta a miniszterelnök a közösségi oldalon.

Honcsaruk jelezte, bevezetik a szerződéses alapú köztisztviselői szolgálatot, hogy biztosítsák a motivációt az eredményes munkához. Ezenkívül felszámolják a bürokratikus akadályokat, amelyek lassítják a személyi döntések meghozatalát a köztisztviselők alacsony hatásfokú munkája esetén, s prémiumokat vezetnek be a produktív munkáért.

Hozzátette, a kormányhivatalok várják az „égő szemű”, „ambiciózus ifjúságot”.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy szeptember 23-án Volodimir Zelenszkij elnök aláírta az 1066. számú törvényt, amely egyszerűbbé teszi a köztisztviselők alkalmazását és elbocsátását.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)