Őseink nyomán kirándultak a KMKSZ Sárosoroszi Alapszervezet tagjai

Olvasói levél

2019. október 15., 10:57 , 977. szám

Őseink nyomán tematikában szervezett honismereti kirándulást 2019. október 4-én Hiába András, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Sárosoroszi Alapszervezetének elnöke, amelynek fő célja a közösségépítés, valamint vidékünk történelmének megismerése volt.

A kirándulás az Árpád-vonal mentén valósult meg. Első állomásként a Vereckei-hágón található, 1996-ban megalkotott honfoglalási emlékműhöz látogatott el a csapat, mely útvonalon a honfoglaló őseink Árpád vezetésével a hágón átkelve új hazára leltek. A megemlékezést nemzeti imádságunk, a Himnusz eléneklésével zárták. A helyszínen egy hosszabb pihenőt tartva a természet lágy ölén fogyaszthatták el ebédjüket a kirándulók.

A program az Árpád-bunker felkeresésével folytatódott, ahol az oroszi csapat megtekinthette a II. világháború magyar erődrendszerének maradványait, a történelem szerelmesei, illetve a magyar háborús múlt iránt érdeklődő kalandvágyók pedig ezen erődök mélyére is lemerészkedhettek.

A KMKSZ Sárosoroszi Alapszervezete ezúton köszöni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a KMKSZ megyei és Beregszászi Középszintű Szervezetének, illetve a kirándulás résztvevőinek, hogy anyagilag hozzájárultak a kirándulás megvalósításához. Köszönet Varju Zoltánnak is, aki érdekes legendákkal, mondákkal, történelmi és földrajzi információkkal tette színesebbé, tartalmasabbá a kirándulást.

Hiába András,
a KMKSZ Sárosoroszi Alapszervezetének elnöke