A bajnokság egyharmadánál 10 pont a Sahtar előnye

Labdarúgás

2019. október 23., 08:10 , 978. szám

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 11. fordulót rendezték a hétvégén, ami azt jelenti, hogy az első kör utolsó játéknapjára került sor.

A címvédő és listavezető Sahtar Donyeck továbbra is képtelen hibázni, ezúttal az újonc Kolosz Kovalivkát küldte haza egy hatossal. A gazdag góltermésből az ukránná honosított Moraes és Tayson is duplával vette ki a részét.

A legközelebbi üldözők közül eddig egyforma pontszámmal álló Dinamo Kijev és Gyeszna Csernyihiv közül utóbbi vereséget szenvedett a Zorjától, így már csak Kádár Tamásék birtokolják a 2. helyet.

Apropó, Kádár… A magyar válogatottban Horvátországban nagyokat bakizó válogatott hátvéd nemcsak az Azerbajdzsán elleni találkozóból maradt ki, de Olekszij Mihajlicsenkónál is kegyvesztett lett, és a fővárosiak nélküle álltak ki az FK Olekszandrija ellen 1-0-ra megnyert meccsre.

A Minaj FC soron következő kupaellenfele, az FK Lviv a lembergi házirangadón gól nélküli döntetlenre végzett a Kárpátival.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Kolosz Kovalivka 6-0, Dinamo Kijev–FK Olekszandrija 1-0, Olimpik Donyeck–Vorszkla Poltava 2-0, FK Mariupol–SZK Dnyipro 1-0, Zorja Luhanszk–Gyeszna Csernyihiv 2-1, Kárpáti Lviv–FK Lviv 0-0.

A bajnokság egyharmadánál a Sahtar 33 ponttal vezeti a tabellát a 23 pontos Dinamo és a 20 ponttal harmadik Gyeszna előtt.

(tamási)