A parlament megvonta Dubnevics képviselő mentelmi jogát

2019. október 31., 18:50

A Legfelső Tanács csütörtöki ülésén hozzájárult, hogy büntetőeljárást indítsanak Jaroszlav Dubnevics parlamenti képviselő, A jövőért képviselőcsoport tagja ellen – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A nyomozóhatóságok szerint a honatya a megszervezője annak a „korrupciós sémának”, melyen keresztül 93 millió hrivnyát tulajdonítottak el az Ukrzaliznicja állami vasúttársaságtól.

Ruszlan Rjabosapka főügyész parlamenti felszólalásában kijelentette, a hatóságoknak elegendő bizonyítékuk van ahhoz, hogy bizonyítsák Dubnevics bűnösségét.

Maga Dubnevics kollégáihoz szólva arról beszélt, hogy a mentelmi jogának megvonását indítványozó beadványban nincsenek bizonyítékok azokra a cselekményekre, amelyekkel őt az ügyészség gyanúsítja. Szerinte a beadványt „politikai populizmus céljából” terjesztették elő.

Ezek után Dubnevics képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére 332 honatya szavazott igennel. Előállítását 241, letartóztatását 229 szavazattal hagyta jóvá a parlament.

Mindhárom előterjesztést támogatták a Nép Szolgája és a Hang frakciók képviselői. Az Európai Szolidaritás és a Haza frakciók csupán a mentelmi jog megvonását szavazták meg. A Jövőért képviselőcsoport, valamint az Ellenzéki Platform – Az Életért frakció a mentelmi jog megvonását sem támogatta.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)