Kultúra

KurucFeszt nyolcadszor

2019. július 17., 12:21 , 964. szám

Kiváló lehetőséget kínált idén is a hagyományőrzésre, a szórakozásra és a kikapcsolódásra a kárpátaljai magyarság legnagyobb politikai rendezvényével, a Turul-ünnepséggel összekapcsolt KurucFeszt a tiszapéterfalvai vidámparkban.

Tovább »

Péterfalva több mint tábor

2019. július 16., 19:57 , 964. szám

A Péterfalvai Népzenei, Néptánc- és Kézművestábor messze vidéken híres. Az elmúlt huszonnégy évben számtalan gyermek megfordult már a táborban határokon innenről és túlról.

Tovább »

„Amelyik nép megőrzi a múltját, annak jövője is lesz”

2019. július 16., 16:38 , 964. szám

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet az idén is megszervezte a hagyományossá vált kuruc hétvégét, melynek nyitórendezvényére, a IV. Kuruc Lovasnapra az idén július 13-án, a nagyszőlősi Szelíd Lovas Központban került sor, a nevezett központ és a II.

Tovább »

Buttler-kultúrkúria és Magyar Ház alapkőletétele Szerednyén (Frissítve)

2019. július 11., 16:20 , 964. szám

Szerdán délben az ungvári járási Szerednyén ünnepélyes keretek között helyezték el a Magyar Házak Kárpátalján program keretében megújuló Buttler-kultúrkúria alapkövét.

Tovább »

Perecfesztivál Asztélyban hetedik alkalommal

2019. július 10., 12:22 , 963. szám

Hetedik alkalommal került megrendezésre az Asztélyi Hagyományőrző Perecfesztivál a település sportpályáján, amelyet idén július 7-én szervezett meg a községi tanács és annak képviselő-testülete.

Tovább »

Harmadik alkalommal találkoztak a táncházzenészek Péterfalván

2019. július 9., 19:24 , 963. szám

Immár hagyományosan a péterfalvi népzenei, néptánc- és kézművestábor keretein belül évente találkoznak a kárpátaljai táncházi zenészek. A mostani alkalommal július 7-én a szervezők előadásokkal, valamint gálakoncerttel várták a muzsikusokat.

Tovább »

A körülmények szerények, de az eredmények szépek

2019. július 9., 14:07

A tanárok – köztük a zenepedagógusok – munkáját talán akkor lehet a legtöbbre értékelni, ha elég szegényesen felszerelt tanintézetekben, részben elképesztő körülmények közepette is olyan tudással tudják felvértezni tanítványaikat, hogy azok jó eredményeket érjenek el a tanulás terén,

Tovább »

Nemzetközi fesztiválon szerepelt a Munkácsi Fiúkórus

2019. július 9., 10:27

Június 22-e és július 2-a között a Munkácsi Fiúkórus Bulgáriában járt, ahol részt vettek a Nemzetközi Művészeti Fesztiválon.

Tovább »

Chioggiai csetepatéval zárult a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem első napja

2019. július 5., 18:06

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség által megrendezett XXVII. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem első napjának lezárásaként a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadását tekinthették meg a résztvevők.

Tovább »

Pásztor István: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyen képviselőnk, aki valóban képviseli érdekeinket!”

2019. július 5., 15:58 , 963. szám

Felemelő érzést váltott ki valamennyi nézőből az Időfonal című színpadi produkció, amelyet a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban adtak elő július 3-án. A nézők soraiban ült Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, képviselőjelölt, valamint Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke is.

Tovább »

Oldalak