Ungvári egyetemisták az Erasmus+ ifjúsági csereprogramon

2019. május 4., 11:21

Az elmúlt héten, április 21–27-e között immáron ötödik alkalommal vettek részt a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének (KMDFKSZ) tagjai az Erasmus + ifjúsági csereprogramon.

A diákszövetség 5 fős delegációval képviselte magát a rendezvényen, melynek Magyarországon a felsőtárkányi Táltos Hotel adott otthont. Az Ugar Egyesület szervezésében megvalósult programban három ország – Magyarország, Románia, Ukrajna – fiataljai voltak jelen. A szervezők a korábbi alkalmakhoz hasonlóan most is izgalmas, a fiatalság számára érdekes témát választottak. Az ifjúsági csereprogram ezúttal az Amíg-Ráció nevet kapta. A szervezők célja objektíven megvizsgálni a migráció kérdését, hogy minél többet megtudjanak annak típusairól, valamint, hogy kik, miért és honnan jönnek napjainkban Európába.

A második nap multikulturális esttel zárult, melyen a fiatalok egymást vendégelték meg az otthonról hozott finomságokkal. A hét többi napján izgalmas játékokkal igyekeztek közelebb hozni egymáshoz a fiatalokat, kötetlenebbé és barátságosabbá tenni az egész hetet.

(RV)