Támogatja az Ungvár–Kijev repülőjáratot a megyei önkormányzat

2019. május 17., 09:33

A Kárpátaljai Megyei Tanács határozott az Ungvár–Kijev repülőjárat pótfinanszírozásáról – derül ki a mukachevo.net beszámolójából.

A megyei önkormányzat május 16-i plenáris ülésén módosította az ungvári repülőtér finanszírozási programját, kétmillió hrivnyával növelve az intézmény működtetéséhez nyújtott támogatást.

Mihajlo Rivisz, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke a portálnak elmondta, az ülésen az Ungvár és Kijev közötti légi összeköttetés szervezésével az ungvári repülőteret bízták meg. A közvetlen üzemeltető a Motor Szics légitársaság lesz, ám szervezőként a repülőtérnek lehetősége nyílik rá, hogy a pótlólagos önkormányzati támogatás terhére finanszírozza a légitársaságnak az üzemeltetésből származó esetleges veszteségeit a járat bevezetésének-felfuttatásának időszakában. Rivisz hozzátette: várhatóan rövidesen sikerül megállapodniuk a részletekről a légitársaság Kárpátalján tartózkodó képviselőivel.

A megyei tanács ülésén ugyanakkor a képviselők módosították a repülőtér támogatási programját, minek következtében az önkormányzat költségvetési és infrastrukturális bizottságának ezen túl lehetősége nyílik havonta ellenőrizni, miként használja fel a rendelkezésére bocsátott forrásokat az ungvári repülőtér.

Korábban beszámoltunk arról, hogy júniusban újraindulhat a kárpátaljai megyeszékhely és a főváros közötti légi közlekedés. Az eddigi heti egy (pénteki) alkalommal szemben azonban a jövőben heti három alkalommal (hétfőn, szerdán és pénteken) indulna repülőgép Kijevbe és vissza, méghozzá lembergi megálló nélkül.

(mukachevo.net/Kárpátalja)