A választók majd kétharmada kész elmenni szavazni

2019. június 28., 11:08

A megkérdezettek 65%-a közölte, kész részt venni a 2019. július 21-ére kiírt előrehozott parlamenti választásokon – jelentette az UNIAN hírügynökség a Rejting Szociológiai Csoport legutóbbi felmérése alapján.

Emellett a válaszadók 19%-a mondta azt, hogy valószínűleg elmegy szavazni, 13% közölte, hogy nem vesz részt a választásokon, 3% pedig nem tudott válaszolni a kérdésre.

A legnagyobb szavazókedv az idősebb választók körében tapasztalható.

A felmérést a 18 évesnél idősebb polgárok körében végezték formalizált interjú formájában 2000 fős, életkor, nem, régiók és településtípusok szerint reprezentatív mintán.

A Rejting felméréséből ugyancsak kitűnik, hogy a pártok támogatottsági szintje alapvetően változatlan maradt az elmúlt napokban, egyedül a Hang előretörése érdemel figyelmet. A pillanatnyi sorrend: Nép Szolgája (Слуга народу) – 45,3%, Ellenzéki Platform – Az Életért (Опозиційна платформа – За життя) – 12,1%, Hang (Голос) – 8,4%, Európai Szolidaritás (Європейська Солідарність) – 7,2%, Haza (Батьківщина) – 7%, Erő és Becsület (Сила і честь) – 3,4%, Oleh Ljasko Radikális Pártja (Радикальна партія) – 2,5%. A többi párt támogatottsága nem éri el a 2%-ot.

(unian.ua/Kárpátalja)