Régiók

Máért – Zárónyilatkozat: A magyar politikai pártok a szomszédos államok magyar közösségeit támogassák

2019. november 15., 15:56

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) elvárja a magyarországi politikai pártoktól, hogy a szomszédos államokban az ottani magyar közösségeket képviselő pártokat és jelölteket támogassák. Egyebek között ezt tartalmazza a szervezet 18.

Tovább »

Potápi: Kárpátalja kiemelt téma lesz a Máért és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésein

2019. november 13., 09:56

Kárpátalja kiemelt téma lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács soron következő ülésein, ahol a régió fejlesztése is szóba kerül majd – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorá

Tovább »

Potápi: Csak egy közös magyar múlt van, s ezt segíteni kell megismertetni

2019. november 12., 16:55 , 981. szám

Nincsen határon inneni és túli magyar múlt, csak egy közös magyar múlt van, s ezt segíteni kell megismertetni – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Oroszkán, ahol köszöntőt mondott a helyi hadimúzeumban az ott megvalósult fej

Tovább »

Kelemen Hunor: Büszke vagyok az eredményre, amely nem az enyém, hanem a közösségünké

2019. november 12., 16:52 , 981. szám

Köszönetet mondott Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökjelöltje a romániai elnökválasztás vasárnapi első fordulója után a rá szavazó magyar és román választóknak.

Tovább »

KMKF: Napirenden a délvidéki magyar helységnévtáblák visszaállítása

2019. november 12., 16:51 , 981. szám

Az úzvölgyi katonatemetőben történtek és az ügy legújabb fejleményei, valamint a délvidéki magyar helységnévtáblák visszaállítása szerepelt a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma társadalmi szervezetek munkacsoportja múlt szerdai budapesti ülésének napirendjén.

Tovább »

Ülésezett a MÁÉRT oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága

2019. november 6., 14:00

Budapesten ülésezett kedden a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága.

Tovább »

Leváltották tisztségéből Marosvásárhely magyar alpolgármesterét

2019. november 6., 08:51 , 980. szám

A marosvásárhelyi városi tanács múlt csütörtöki ülésén leváltotta tisztségéből Makkai Gergelyt, a város magyar alpolgármesterét – közölte helyszíni tudósításában az Erdélyi Magyar Televízió.

Tovább »

Berekesztették az ötpárti egyeztetést a felvidéki közös magyar választási lista kialakításáról

2019. november 6., 08:44 , 980. szám

Berekesztették az ötpárti egyeztetést a felvidéki közös magyar választási lista kialakításáról – derült ki az egyeztetést kezdeményező és annak otthont adó Magyar Közösség Pártja (MKP) által múlt csütörtökön kiadott sajtóközleményből.

Tovább »

Pásztor István: Emlékeznünk kell arra, hogy bosszúvágyból mi mindenre képes az ember

2019. november 6., 08:39 , 980. szám

Minden évben emlékeznünk kell a borzalmakra, és arra, hogy bosszúvágyból és ideológiai meggyőződésből mi mindenre képes az ember – hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke az 1944–1945-ben kivégzett ártatlan áldozatok tis

Tovább »

Kárpátaljai doktorok A nemzet háziorvosa díjátadó gálán

2019. november 5., 13:26 , 980. szám

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága immáron kilencedik alkalommal rendezte meg A nemzet háziorvosa díjátadó gáláját, amelyen olyan anyaországi és Kárpát-medencei családorvosokat és munkatársaikat részesítettek elismerésben, akik szakmai munkájuk

Tovább »

Oldalak