Ukrajna

Sajtótájékoztató Kijevben az ukrajnai magyarellenes akciókról

2019. március 23., 13:37

Március 20-án Magyarellenes akciók Ukrajnában 2014–2018 között címmel Brenzovics László ukrán parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke és Tóth Mihály, a jogtudományok kandidátusa, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség tiszteletbeli elnöke közös

Tovább »

A parlamentben törvényjavaslat készül az orvosi kannabisz legalizálásáról

2019. március 23., 09:22

A Legfelső Tanács Emberi Jogi Bizottsága civil szervezetekkel közösen törvényjavaslatot készít elő a kannabisz egészségügyi és tudományos célú felhasználásának legalizálásáról – jelentette be kijevi sajtótájékoztatóján Hennagyij Sabasz, az Orvosi Kannabisz Szövetség elnevezésű civil

Tovább »

Kercsi támadás: Minden ötödik ukrán szerint az elfogott tengerészek a hibásak

2019. március 22., 16:09

A megkérdezett ukránok 19%-a szerint az ukrán tengerészek provokálták ki az oroszok támadását a Kercsi-szorosban 2018 novemberében – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet az Interfax – Ukrajina nyomán.

Tovább »

Újabb botrány a Radában, ezúttal Ljasko miatt

2019. március 22., 13:47

Rövid szünet szakította meg a Legfelső Tanács péntek délelőtti ülését a teremben kialakult szembenállás miatt – jelentette az UNIAN hírügynökség.

Tovább »

Új törvénytervezet: a férfiak is fizetett szabadságra mehetnének gyermekük születésekor

2019. március 22., 08:46

Az ukrán parlamentben beregisztráltak egy módosítást a Szülési szabadságról szóló törvényhez, mely szerint a férfiak is fizetett szabadságra vehetnének ki gyermekük születésekor.

Tovább »

Elnökjelöltek: Oleh Ljasko, a populista

2019. március 21., 20:44 , 947. szám

Ő az ország első számú nagyotmondója, a parlament legmennydörgőbb hangú szónoka. A felmérések szerint odáig vannak érte a nyugati országrész idősödő háziasszonyai, viszont nincs különösebb tekintélye a délkeleti régiók proletár közönsége előtt.

Tovább »

Elnökválasztás: Lehull az álarc

2019. március 21., 19:38 , 947. szám

Alig két héttel az elnökválasztás napja előtt a kampány minden korábbinál erőteljesebben idézi az ukrajnai politika Majdan előtti hangulatát. Képzelhetik, hogy ezt nem dicséretnek szántuk.

Tovább »

Folytatódik a nyelvtörvény vitája a parlamentben

2019. március 21., 16:27

A Legfelső Tanácsban ma folytatódik Az ukrán mint államnyelv funkcionálásának biztosításáról című törvénytervezet vitája. A törvényhozás napirendjén immár hetedik napja ez az egyetlen jogszabálytervezet szerepel – mutat rá a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata.

Tovább »

Felmérés: A jelöltek támogatottsága nem változott számottevően

2019. március 21., 14:32

Továbbra is Volodimir Zelenszkij vezet az elnökjelöltek versenyében, őt a biztos szavazók 24,9%-a támogatná – jelentette a Rejting Szociológiai Csoport legfrissebb, március 9–15. között készült felmérését ismertetve az Ukrajinszka Pravda.

Tovább »

Oldalak