Ukrajna

Lelkibetegnek gyűjt egy ungvári nő

2019. szeptember 14., 17:17

Tetjana Beher önkéntes férjével és édesapjával azon személyeknek gyűjt pénzt ajándékra, akiket pszichikai trauma ért – tudatja a pmg.ua hírportál.

Tovább »

Janukovics ügyvédei kérni fogják Porosenko kihallgatását

2019. szeptember 14., 13:25

Az Oroszországba menekült Viktor Janukovics ukrán exelnök védelme arra készül, hogy kezdeményezze a Kijevi Fellebbviteli Bíróságon, a volt államfő hazaárulási ügyében hallgassák ki Petro Porosenkót, Ukrajna ötödik elnökét – jelentette az Ukrajinszka Pravda Vitalij Szergyuknak, Januko

Tovább »

Kelet-Ukrajna: 11 támadás, hat sebesült

2019. szeptember 14., 12:37

A péntek esti állapot szerint az elmúlt nap folyamán az Oroszországi Föderáció fegyveres alakulatai és zsoldosai 11 alkalommal nyitottak tüzet az Egyesített Erők állásaira, minek következtében hat ukrán katona szenvedett el különböző súlyosságú sérüléseket – jelentette az Egyesített

Tovább »

Egy félresikerült fogolyshow krónikája

2019. szeptember 14., 11:54 , 972. szám

Mottó: A jó fogoly nem lehet elégedett

Múlt szombaton végre sor került a régóta várt fogolycserére Kijev és Moszkva között. Harmincöt ukrán polgár térhetett haza az orosz börtönökből ugyanannyi ukrajnai fogvatartott átadása fejében. Ukrajnában az esemény köré kerekített show-műsor felemásra sikeredett.

Tovább »

Csúcson Zelenszkij támogatottsága

2019. szeptember 13., 20:18

Szeptember elejére júliushoz képest kis híján a másfélszeresére nőtt azok aránya, akik elégedettek Volodimir Zelenszkij tevékenységével – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Rejting Szociológiai Csoport felmérését ismertetve.

Tovább »

Vasárnaponként különvonat jár Lemberg és Munkács között

2019. szeptember 12., 19:33

A Munkács–Lemberg (Lviv)–Munkács 7001/7002. számú járat szeptember 15-től közlekedik – jelentette a mukachevo.net.

Tovább »

Egészségügy: Szuprun szelleme kísért Ukrajnában

2019. szeptember 12., 15:04 , 972. szám

Minap megtartotta első sajtótájékoztatóját Zorjana Szkalecka, a múlt héten kinevezett egészségügyi miniszter. Az újságírók főként arra voltak kíváncsiak, folytatja-e az új kormányzat az előd Uljana Szuprun által elkezdett egészségügyi reformot.

Tovább »

Kinek kell egy agyonreformált parlament?

2019. szeptember 12., 14:04 , 972. szám

Az új összetételű Legfelső Tanács az elmúlt héten több alkotmányváltoztatást követett el vagy indított útjára, mint amennyi az ezt megelőző 10 évben történt összesen. A képviselők végérvényesen eltörölték a mentelmi jogot, szigorítanák a saját felelősségre vonásukat arra az esetre, ha nem járnának be tisztességesen dolgozni, vagy a társaik helyett is szavaznának, továbbá átalakítanák a választási rendszert, és 300 főre csökkentenék a parlament létszámát. Kérdés, hogy mindezek után szükség lesz-e még a törvényhozásra?

Tovább »

Nem kizártak az előrehozott helyhatósági választások egyes régiókban

2019. szeptember 12., 13:57

Több megyében is lehetséges az előrehozott helyhatósági választások megtartása a területi közösségek megalakításának befejezése után – jelentette ki az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában Olekszandr Kacsura parlamenti képviselő, a Nép Szolgája párt frakciójának tagja, az Államha

Tovább »

A külügybe kérették a cseh nagykövetet a kárpátaljai ruszinok miatt

2019. szeptember 12., 11:32

Ukrajna Külügyminisztériuma szeptember 11-én bekérette Radek Matula cseh nagykövetet, miután Miloš Zeman cseh elnök fogadta a Kárpátaljai Ruszinok Világtanácsa nem kormányzati szervezet képviselőit – közölte a Jevropejszka Pravda a külügyi tárca sajtószolgálata nyomán.

Tovább »

Oldalak