Ukrajna

Ukrajna már a Máértet is támadja

2019. november 19., 21:09 , 982. szám

A budapesti Várkert Bazárban tartotta XVIII. plenáris ülését múlt pénteken a Magyar Állandó Értekezlet (Máért).

Tovább »

Zelenszkij: Timosenko azért vonult ellenzékbe, mert embereit nem ültethette be „zsíros” pozíciókba

2019. november 19., 15:35

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szavai szerint Julija Timosenko volt kormányfő, a Haza párt vezetője valóban többször tett neki ajánlatot arra vonatkozóan, hogy ha kinevezi „zsíros” pozíciókba a hozzá közel álló embereket, akkor frakciója megszavazza a jelenlegi vezetés előterjeszté

Tovább »

A minszki folyamat alternatíváiról beszélt az ukrán külügyminiszter

2019. november 18., 14:35

A minszki megállapodások alternatívája egy olyan békefenntartó művelet lehet, amelyet a minszki folyamat egyáltalán nem irányoz elő – jelentette ki Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter az RBK-Ukrajina portálnak adott hétfői interjújában, amelyet a korreszpondent.net idéz.

Tovább »

Meghalt egy idős férfi, miközben átkelt a demarkációs vonalon

2019. november 18., 11:24

A 77 éves férfit a kelet-ukrajnai Sztanicja Luhanszkánál, az ellenőrzőponton való átkelés közben érte a halál vasárnap – jelentette a Facebook közösségi oldalon Pavlo Liszjanszkij, az ombudsman Luhanszk és Donyeck megyei megbízottja, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Tovább »

December 9-én találkoznak a normandiai négyek vezetői

2019. november 17., 13:52

A normandiai négyek, Ukrajna, Németország, Oroszország és Franciaország vezetőinek találkozójára a tervek szerint 2019. december 9-én kerül sor Párizsban – jelentette az Ukrajinszka Pravda november 15-én.

Tovább »

Megjelentek az ezres bankjegyek

2019. november 17., 11:45

Az Ukrán Nemzeti Bank néhány héttel ezelőtt helyezte forgalomba az ezres bankjegyeket – írja a mukachevo.net hírportál.

Tovább »

Friss információk a balaklijai robbanások áldozatairól

2019. november 16., 08:29

Nőtt a balaklijai robbanásokban megsérült ukrán katonák száma – jelentette pénteken este az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának sajtószolgálata nyomán a Korreszpondent.net.

Tovább »

Razumkov: Népszavazás nélkül nem adnak el földet külföldieknek

2019. november 15., 21:53

A földreform részeként létrehozandó ukrán földpiac csak az országos népszavazás eredményeként nyitható meg külföldiek számára – biztosított Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke az 1+1 tévécsatorna műsorában, amelyet a Dzerkalo Tizsnya internetes változata ismertet.

Tovább »

Kijev mellett elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik vezetőjét

2019. november 15., 19:21

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a CIA-val és a georgiai belügyminisztériummal együttműködve őrizetbe vette Kijev mellett az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik kulcsfiguráját – hozta nyilvánosságra pénteken az SZBU sajtószolgálata.

Tovább »

Ukrán külügyminiszter-helyettes: Kijev nem fogja eltörölni sem az oktatási, sem a nyelvtörvényt

2019. november 15., 17:59

Ukrajna nem fogja eltörölni sem a 2017-es oktatási törvényt, sem az ukrán mint államnyelv működéséről szóló jogszabályt, de kész az egyenrangú párbeszédre és a megállapodásra Magyarországgal – jelentette ki Vaszil Bodnar ukrán külügyminiszter-helyettes a Szevodnya című ukrán lapnak a

Tovább »

Oldalak