Szakadárok csoportostól állnak át a hadsereg oldalára

2014. július 1., 15:50

A fegyveresek megértették, hogy nincs értelme szembeszállni az ukrán fegyveres erőkkel – mondta Alekszij Dmitraskovszkij, a terrorellenesnek nevezett művelet katonai szóvivője, aki szerint a Donyec-medencei szakadárok csoportosan állnak át a hadsereg oldalára.

A tűzszünet előző esti leállítása után folytatódtak az összecsapások kedden Kelet-Ukrajnában, a szakadárok csoportosan állnak át a reguláris csapatok oldalára egy ukrán katonai szóvivő szerint.

Az UNIAN ukrán hírügynökség értesülései szerint a Donyeck melletti Karlivka faluban harckocsikat is bevetnek a harcban.

A Luhanszk megyei Metalliszt településen tüzérségi tűzpárbaj folyik a Kijevhez hű erők és a szakadárok között. Meg nem erősített értesülések szerint az úgynevezett „luhanszki népköztársaság” szakadárjai rálőttek a reguláris hadsereg Zsovte faluból Scsasztya városba tartó, haditechnikát szállító gépkocsioszlopára jelentette az orosz állami hírügynökség.

Alekszij Dmitraskovszkij, a fegyveres szakadárok ellen indított, Kijevben terrorellenesnek nevezett művelet katonai szóvivője az Ukrajinszka Pravda című hírportálnak elmondta, hogy a szakadárok folyosó létrehozását kérik a hadseregtől, hogy elhagyhassák a körbezárt körzeteket. „Átengedjük, ellenőrizzük és elengedjük őket” mondta.

Dmitraskovszkij azt is közölte, hogy a Donyec-medencei szakadárok csoportosan állnak át a hadsereg oldalára.

„A fegyveresek megértették, hogy nincs értelme szembeszállni az ukrán fegyveres erőkkel. A fegyveresekkel telefonösszeköttetésben vagyunk, és átállva a hadsereghez, megbízható információkkal szolgálnak a terroristák terveiről és elhelyezkedéséről, amelyet ellenőrzünk. Most folynak a tárgyalások, és egy újabb nagyobb csoport átállására számítunk” idézte a TSZN ukrán hírügynökség a szóvivőt.

(MTI)