Fegyverraktárra bukkantak Szlovjanszkban

2014. július 7., 14:12

A nemzeti Gárda Szlovjanszkban újabb bizonyítékot talált arra, hogy a terroristáknak Oroszországból szállítanak fegyvereket.

A város adminisztratív épületeiben sok mesterlövészpuskához való 12,7 mm-es töltény találtak. A szakemberek megállapításai szerint az ilyen töltények golyói átütik a IV. osztályú golyóálló mellényeket is.

Avakov belügyminiszter közlése szerint egész fegyverraktár került kézre, legújabb Sztrela légvédelmi rakétákkal, aknákkal, gránátvetőkkel, mind orosz gyártmányú, megfelelő iratokkal. A raktár egy templom pincéjében volt, két teherautóval több fordulót kellett tenni az elszállítása végett.

* * *

Szlovjanszkban az elmúlt nap folyamán a tűzszerészek több mint 700 aknát hatástalanítottak. A lakosság figyelmét felhívják arra, hogy robbanásveszélyes tárgyak felfedezése esetén semmiképpen ne kísérletezzenek hatástalanításukkal, haladéktalanul értesítsék a műszaki alakulatokat.

* * *

A Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője, Andrej Liszenko hangsúlyozta, hogy Donyeck és Luhanszk városok koré nem ostromgyűrűt vontak a kormányerők, hanem ellenőrzik a közutakat azzal a céllal, hogy a lázadók ne juthassanak fegyver- és élőerő- utánpótláshoz.

A lakosság számára ez azt jelenti, hogy közlekedhet a blokkposztokon keresztül, a civil lakosság messzemenő támogatást fog élvezni.

* * *

A Vinnyicai terület humanitárius segélyszállítmányt indított a felszabadított Szlovanszk lakói részére. A szállítmány egy kamion ivóvizet, két teherautónyi élelmiszert és egy teherautónyi olyan rakományt tartalmaz, amely kimondottan gyerekek és idősek számára szól: gyógyszereket, tápszereket, tisztálkodószereket– nyilatkozta a vinnyicai Területi Állami Adminisztráció elnöke, Anatolij Olejnik.

(unian.ua)