Az ungvári gyerekek játékokat ajándékoztak a kelet-ukrajnai gyerekeknek

2015. március 6., 16:02

Március 4-én az Ungvári Közgazdasági Líceum diákönkormányzatának aktivistái odaajándékozták játékaikat a kelet-ukrajnai gyerekeknek.

Az ajándékgyűjtés a múlt tanévben kezdődött. Néhány 10. osztályos tanuló – Kustan Natalija, Csornak Anna, Ivanisin Daniella – szórakoztató gyermekprogramot állított össze a résztvevők számára.

Ugyanakkor az Ungvár által befogadott menekültek kezdeményezésére és a Kárpátaljai Közösség civil szervezet segítségével találkozhattak a líceumban a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek azzal a céllal, hogy hozzanak létre egy önsegítő és egymás kölcsönös támogatásán alapuló szervezetet. Ilyen szervezetek már Ukrajna számos régiójában aktívan működnek.

„A szervezet magalapítása nagyon aktuális, hiszen ez egy hatékony önsegítő folyamat honfitársaink számára, különösen a jogi szférában, az effektívebb álláskeresésben és társadalombiztosításban” – mondta el a bevándorlók képviselője. A résztvevők nem akármilyen aktivitással kezdtek hozzá a munkához, már megegyeztek a következő találkozóról, amelyre néhány napon belül kerül sor.

„Az ilyen szervezeteknek összukrajnai szinten kell működniük. Az embereknek, akik ma itt összegyűltek, a fő céljuk az, hogy elérjék a békét az országunkban” – mondta el a Kárpátaljai Közösség civil szervezet képviselője, Tarasz Hajduk.

A rendezvényen részt vettek a megyei és az ungvári városi munkaügyi központ munkatársai, akik bemutatták a menekültek számára összeállított 2015–2016-os foglalkoztatási és szakoktatási programot.

(uzhgorod.in/VV)