Magyarországi ukrán befektetések ösztönzésére rendeztek gazdasági fórumot Kijevben

2015. május 14., 18:28

Elsődleges fontosságú Magyarország számára Ukrajna sikere demokratikus politikai, társadalmi és gazdasági átalakulásában, euro-atlanti integrációjában és gazdaságának megerősítésében – hangsúlyozta Pana Petra külgazdaságért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Kijevben, a magyarországi ukrán befektetések ösztönzése céljából rendezett gazdasági fórumon.

A „Doing Business in Hungary – Üzletvezetés Magyarországon” elnevezésű rendezvényen több mint háromszáz meghívott, magyar és ukrán üzletember, szakértő vett részt.   

„Bízom abban, hogy Ukrajna európai orientációjának biztosításával gazdasági, kereskedelmi kapcsolataink új lendületet kaphatnak, sikerül új lehetőségeket feltárni és kihasználni” – hangoztatta a helyettes államtitkár.

Pana Petra rámutatott arra, hogy a magyar–ukrán kétoldalú kereskedelmi forgalom nem esett vissza a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt olyan mértékben, mint amire a szakértők számítottak. Az előrejelzések 10 százalékos csökkenést prognosztizáltak, ehhez képest tavaly mindössze mintegy 5,5 százalékkal csökkent a forgalom.

(MTI/Kárpátalja)