Megnyílt a kárpátaljai magyar gyermekek táboroztatási pályázata

2015. május 14., 19:06

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter két héttel ezelőtt jelentette be azt a megállapodás-csomagot, amellyel a Kárpátalján élő magyar családokat kívánja támogatni a magyar kormány. Az Erzsébet-program keretében megvalósuló táboroztatásról beszélt Győri-Papp Judit, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kommunikációs vezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

A program negyedik évébe lépett, immáron hároméves tapasztalat halmozódott fel. A három év alatt több mint 400 ezren éltek vele, ezen belül 200 ezer gyermeknek adott lehetőséget üdülésre az alapítvány. Kiemelt figyelemben részesülnek a határon túli gyerekek, körülbelül 7 ezren táboroztak az anyaországban a Délvidékről, a Felvidékről, Székelyföldről – foglalta össze Győri-Papp Judit.

A május 13-án megnyílt hosszú távú pályázat keretében valamennyi 8–14 éves kárpátaljai magyar gyermek anyaországi üdülését szeretnék elősegíteni. A pályázatban a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség segít, 20 fős gyermekcsoportok jelentkezését várják 3 fős kísérettel.

A táborokat a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban szervezik, a 10 turnusból álló programban egy turnus 7 napot és 6 éjszakát foglal magában. A határon túli gyerekek természetesen anyaországi – köztük fogyatékossággal élő – társaikkal együtt fognak nyaralni, gyerek és gyerek között nincs különbség – mondta Győri-Papp Judit.

(M1, Ma Reggel/hirado.hu/Kárpátalja)