Táncgála Ungváron

2015. július 4., 17:17

A Ukraine Dance Awards gálaestjét július 4-én tartják az ország legjobb táncosainak részvételével Ungváron – adta hírül a Novini Zakarpattya hírportál.

A tánc világában tevékenykedők számára létrehozott országos szemle megrendezését a Kárpátaljai Gyermek Táncakadémia koreográfusai és az intézmény vezetője, Erik Szacsko kezdeményezte. A rendezvény célja, hogy a különböző koreográfusiskolák növendékei találkozzanak a profi táncosokkal.

A szervezők és az Ukrán Nemzeti Koreográfus Szövetség képviselői egy hónapon át figyelték meg a jelölteket, és hirdettek győztest tíz kategóriában: az év táncosa, az év koreográfusa, az év tanára, az év tánciskolája, az év tánca, az év tánceseménye, az év népi együttese, az év csoportos modern tánca, az év csoportos sport- és báli tánca, valamint az év táncbemutatója cím talált gazdára.

A közel hatszáz ungvári, munkácsi, kirovohrádi és harkivi táncos előadását július 4-én közép-európai idő szerint 19:00 órakor az ungvári amfiteátrum színpadán tekinthetik meg az érdeklődők.

(karpatalja.ma/VV)