Tüzelőt oszt Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet

2015. október 21., 14:13

Száz kárpátaljai család kap több hétre elegendő fűtőanyagot az Ökumenikus Segélyszervezet másfél millió forintos segélyprogramjának keretében.

A segélyszervezet MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint egy támogatott öt mázsa biobrikettet kap, és mivel sok közöttük az idős és az egyedülálló, a szervezet vállalta a tüzelőanyag házhozszállítását is.

Ezt a programot egyrészről a Musica Divina Egyesület, a Szent István Kórus és a Százhalombattai Plébániai Karitász által szeptember végén szervezett Varázsolj mosolyt! jótékonysági koncerten befolyt több mint 440 ezer forintból, másrészről a 1353-as vonalon gyűjtött pénzadományokból finanszírozza az Ökumenikus Segélyszervezet.

Azt írták: a szervezet csaknem két évtizedes állandó segítő jelenléte mellett rendszeresen tart eseti segélyakciókat is Kárpátalján.

A segélyprogramot az 1353-as adományvonalon keresztül lehet támogatni hívásonként 250 forinttal, illetve a www.segelyszervezet.hu honlapon további módokon is hozzá lehet járulni a segítségnyújtáshoz – tették hozzá.

(MTI/Kárptáalja)