Megtámadtak egy pénzszállító autót Odesszában – két halott

2016. március 11., 09:32

Két ember meghalt, amikor csütörtökön este ismeretlenek Odesszában támadást hajtottak végre egy pénzszállító autó ellen – jelentette az Ukrajinszka Pravda a nemzeti rendőrség Odessza megyei főhivatalának sajtószolgálatára hivatkozva.

A bűnüldöző szerveket kijevi idő szerint este 18.20 órakor értesítették arról, hogy ismeretlenek egy csoportja a Pantelejmonov utcában fegyverrel támadt a pénzszállító autóra.

„Ismeretessé vált, hogy ketten életüket vesztették: az egyik áldozat pénzkísérő, a másik a támadók közül való. Egy további pénzkísérő megsérült, őt lőtt sebekkel szállították kórházba” – jelezte a rendőrség.

A Dumszkaja helyi kiadvány azt írja, hogy a Raiffeisen Bank Aval pénzszállító szolgálatának autóját érte támadás. A portál információi szerint a támadók hárman lehettek. A pénzszállító mikrobusz megállt egy üzlet előtt, s a pénzkísérők bementek az üzletbe a bevételért. Ekkor ketten odaléptek a jármű vezetőjéhez és lelőtték. Amikor a boltból elősiettek a pénzkísérők, a két támadó bezárkózott a pénzszállítóba. Lövöldözés kezdődött, s az egyik golyó eltalálta a rablók utcán álló társát. Ezután a támadóknak sikerült elmenekülniük.

Később a Dumszkaja idézett egy rendőrségi vezetőt, aki szerint a támadó egyedül lehetett, s a pénzt nem vitték el.

A Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata az eset kapcsán emlékeztet, hogy tavaly novemberben az Ukrposta pénzszállítói ellen követtek el rablótámadást a Kijev melletti Boriszpilben, a rablók akkor 1,6 millió hrivnyát vittek el.

(pravda.com.ua/dumskaya.net/zn.ua/Kárpátalja)