A szülők arra kérik a politikusokat és a hivatalnokokat, hogy szeptember 1-jén ne menjenek az iskolákba

2017. augusztus 19., 13:34

A közösségi oldalakon terjed az az iskolások szülei által közzétett felhívás, amelyben arra kérik az elnököt, a minisztereket, a parlamenti képviselőket és a tisztviselőket, hogy ne használják kampánycélokra a szeptember 1-jei iskolai tanévnyitó ünnepségeket – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

„A jelenlétük arra készteti gyermekeinket, hogy önöknek rendezzenek ünnepséget – néha elkésnek, néha beszédes beszédeik túl unalmasak és hosszúak. Ha nem tudnák, az oktatási intézmény »ünnepi díszét« önöknek – a léggömböket, zászlócskákat, virágokat – mind mi, szülők álljuk. Ne ajándékozzanak gyermekeinknek ábécéskönyveket a saját arcképeikkel, inkább biztosítsák, hogy a tankönyvek idejében eljussanak az iskolákba – olvasható a Facebookon megjelent felhívásban. – Ha már annyira szomjaznak a PR-ra az oktatási intézményekben, akkor ne szeptember 1-jén jöjjenek azokba az iskolákba, amelyekbe a helyhatóságok milliókat fektettek, hanem keressék fel szeptember 2-án azokat, ahol az önök segítségére szükség lesz, ahol a városi vagy a járási hatóság még a decentralizáció ellenére sem törődik az oktatással. Megadhatjuk önöknek az oktatási intézmények címét, de csinálják ezt pátosz nélkül, a segítségnyújtás szándékával.”

A szülők írására eddig egyedül Uljana Szuprun megbízott egészségügyi miniszter reagált, aki azt írta a Facebookon, hogy csatlakozik a felhíváshoz.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)