Továbbra is kell orvosi igazolás az oviba, csak most másféle

2018. április 22., 17:28

Továbbra is szükséges orvosi igazolás a beiratkozáshoz az óvodába – közölte az Oktatási és Tudományos Minisztérium (MON) az Egészségügyi Minisztériumra (MOZ) való hivatkozással.

A MON tájékoztatása szerint az egészségügyi tárca megszüntette a №026/о formájú Медична картка дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)A gyermek egészségügyi kártyája (az iskola előtti és általános oktatási intézmények számára) – elnevezésű alapfokú nyilvántartási dokumentumot.

Ehelyett az iskolai beiratkozáshoz meghagyták a №086-1/о formájú Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду igazolást (Az általános oktatási intézmény tanulójának igazolása a kötelező orvosi megelőző vizsgálat eredményeiről).

Szabályozatlan maradt azonban a kérdés, milyen igazolást kell benyújtani az óvodai felvételhez.

Számos megkeresés eredményeként az Egészségügyi Minisztérium tisztázta ezt a kérdést.

„A MOZ határozata nyomán az említett № 086-1/о formájú igazolás az iskola előtti oktatási intézményekre is vonatkozik” – közölték az oktatási tárcánál.

Az óvodai beiratkozáskor a szülőknek ezen kívül a №063/о formájú, Карта профілактичних щеплень (Megelőző oltások kártyája) elnevezésű igazolást is be kell nyújtaniuk.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)