Mátyfalva tarolt

Görögkatolikus Sportnap – tizedszer

2018. április 25., 16:55

Tizedik alkalommal szervezte meg április 21-én Szent György-napi Görögkatolikus Ifjúsági Sportnapját a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye Beregszászi Magyar Esperesi Kerületének fiataljai számára.

A 250 fiatalt megmozgató sportnapra ez alkalommal is a tiszapéterfalvai sportpályán került sor: a Nagyszőlősi és Beregszászi járásokból 12 leány- és 14 fiúcsapat képviselte egyházközségét a megmérettetésen. Előbbiek sorverseny keretében, utóbbiak pedig fociban mérték össze erejüket, ügyességüket és állóképességüket.

A lányok sorversenyére Dubrovszkij Antal, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum testneveléstanára állított össze 9 részből álló feladatsort. Ennek keretében többek között kosárradobásban, labdavezetésben, zsákban ugrálásban és ugrálókötelezésben kellett helyt állniuk. A lányoknál első helyen Mátyfalva, másodikon Salánk, harmadik helyen pedig Karácsfalva és Keresztúr közös csapata végzett. A lányok sorversenyén a legügyesebb versenyzőnek a mátyfalvai csapat tagja, Román Alexandra bizonyult.

A fiúk labdarúgótornáját idén is sok remek csel és gól, bravúros védés jellemezte. A dobogó legfelső fokára végül Mátyfalva csapata állhatott fel, amely nemcsak a győztesnek járó kupát, hanem a torna vándorkupáját is hazavitte. A vándorkupát egy évig, a következő versenyig őrzi a bajnokcsapat. Péterfalva csapata a második, Karácsfalva pedig a harmadik helyen végzett. A torna legjobb kapusa a „salánki válogatott” hálóőre, Makár Ádám lett. A torna gólkirályi címét pedig a bajnokcsapat tagja, Tóth Márk nyerte el.

A helyezést, illetve különdíjat kiérdemelt csapatok, játékosok emléklappal, társasjátékokkal és sporteszközökkel gazdagodtak, melyek remélhetőleg hozzájárulnak majd a csapatoknak a következő sportnapon való sikeres részvételéhez.

A GISZ X. Ifjúsági Sportnapja A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Espán Rita,
Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet