Feltartóztattak két Lembergből induló szerelvényt a kocsik zsúfoltsága miatt dühös utasok

2018. április 28., 13:48 , 902. szám

Mintegy 200 feldühödött utas április 27-én kijevi idő szerint 19:00 óra körül leszállt a Lemberg (Lviv)–Munkács vonatról a lembergi Szkniliv vasútállomáson és megakadályozta a szerelvény továbbindulását – jelentette az UNIAN hírügynökség.

Az emberek arra panaszkodtak, hogy a vonat négy kocsija túlzsúfolt, nem jut hely az utasoknak, ezért követelték, hogy csatoljanak további vagonokat a szerelvényhez.

Roman Szpivak felhasználó, akit az UNIAN idéz, a Facebook közösségi oldalon azt írta, a négy vagonból álló Lemberg–Lavocsne szerelvény Szkniliv állomásnál utolérte az előtte haladó, Lembergből 40 perccel korábban induló, ugyancsak négy kocsiból álló Lemberg–Munkács járatot, ahol mindkét emberekkel telizsúfolt szerelvényt blokkolták.

Varta1, ugyancsak a Facebookon, arról számolt be, hogy a helyszínre kiszállt a rendőrség.

A tiltakozás több mint másfél óráig tartott. Végül 20:40 órakor megígérték az embereknek, hogy csatolnak még két kocsit a szerelvényhez. Ezután újra megindult a vasúti forgalom.

Az UNIAN emlékeztet, korábban Volodimir Hrojszman miniszterelnök azt javasolta az Ukrzaliznicja vezetőinek, hogy minden hónapban utazzanak az állami vasúttársaság szerelvényein. Szerinte ezek az utazások segítenének abban, hogy továbbra is a földön – illetve kerekeken – járjanak.

(unian.ua/Kárpátalja)