Az IKEA és a H&M az ukrán piacra készül

2018. május 20., 16:15

Ivanna Klimpus-Cincadze európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán kormányfő-helyettes Stockholmban, Margot Wallström svéd külügyminiszterrel találkozva jelentette be, hogy két világszerte ismert svéd cég, az IKEA és a H&M (Hennes&Mauritz) megjelennek az ukrán piacon – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata az ukrán kormány weboldalára hivatkozva.

„Ukrajna vonzó hely számos terjeszkedni kívánó svéd cég számára. Üdvözöljük, hogy az ismert svéd cégek, az IKEA és a H&M már idén megjelennek az ukrán piacon” – mondta Klimpus-Cincadze.

A kormányfőhelyettes felhívta a figyelmet a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködés terén mutatkozó jelentős fejlődésre. Az elmúlt év folyamán 4,2%-kal nőtt az Ukrajna és Svédország közötti áruforgalom 2016-hoz viszonyítva, s 510,9 millió dollárt tett ki.

A nálunk mindenekelőtt bútorairól és áruházairól ismert IKEA megerősítette az ukrán piacon való megjelenéssel kapcsolatos terveit. A cégnél ugyanakkor nem közöltek részleteket arról, hogy mikor és hol tervezik elkezdeni ukrajnai üzlethálózatuk kiépítését.

A H&M-nél szintén megerősítették, hogy Ukrajnába készülnek. A ruházati cikkekkel kereskedő svéd cég weboldalán jelezte, hogy 2018-ban tervezi a megjelenését Ukrajnában és Uruguayban.

(zn.ua/Kárpátalja)