USA-beli orvosok érkeznek Lembergbe: kárpátaljaiak is fordulhatnak segítségért

2018. május 23., 18:25

Szeptember 15–23. között a lembergi Medicover egészségügyi központban immár nyolcadik alkalommal érkeznek specialisták az Amerikai Egyesült Államok neves klinikáiról, mégpedig a Harvard Medical Schoolból, Michigan Universityből és a Washington University in St. Louisból.

Ezen rövid idő alatt a szakemberek közel kétszáz, súlyos égési sérüléseket szerzett gyermeket vizsgálnak meg, s közülük 50-55 pácienst meg is műtenek.

Az Egészségügyi Minisztérium minden régióban nevezett ki embereket, akik felelősek a programért és a sérültek regisztrációjáért. A kivizsgálásra olyan 18 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, akik súlyos égési sérüléseket szereztek, s olyan hegeik vannak, melyek nehezítik a mozgásukat. A páciensek kiválasztása június végéig tart.

Az Égési sérülések ellen elnevezésű program keretein belül előadásokat is tartanak majd orvosoknak, melyre szintén várják a jelentkezőket. Bővebb információt a +380673145221-es telefonszámon, a protyopikiv.lviv@gmail.com e-mail-címen, illetve a facebook.com/protyopikiv/ közösségi oldalon kérhetnek.

(mukachevo.net/VV)