A Szamopomics tagadja, hogy tárgyalások folynának az ellenzék közös jelöltjéről

2018. május 24., 11:18

A Szamopomics (Önsegény) párt részéről közölték, nem tárgyalnak más ellenzéki erőkkel közös elnökjelölt indításáról – jelentette az Ukrajinszka Pravda a párt weboldalán közzétett nyilatkozat nyomán.

„Sem Andrij Szadovij, a párt vezetője, sem bárki más a párt nyilvános személyiségei közül nem kapott mandátumot ilyen tárgyalások folytatására és nem is tárgyaltak” – áll a nyilatkozatban.

A párt egyben felszólította a politikusokat, hogy tartózkodjanak a Szamopomics és vezére „inkorrekt emlegetésétől” a „nyilvános síkon”.

Szadovij ezzel kapcsolatban elmondta, gyakran találkozik ukrán és külföldi politikusokkal egyaránt. Távol állna a valóságtól, ha minden ilyen alkalmat az egyesülésről folytatott tárgyalásnak neveznénk – tette hozzá.

Korábban Anatolij Hricenko, a Hromagyanszka Pozicija (Polgári Álláspont) párt vezetője az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában kijelentette, hogy tárgyalások folynak több párt vezetői között az elnökválasztáson indítandó közös jelöltről. Elmondása szerint a tárgyalásokban a Hromagyanszka pozicija mellett a Szamopomics, a Narodnij Kontrolj (Népi Kontroll), a Ruh Novih Szil (Új Erők Mozgalma), az Alternativa, a Demokraticsnij Aljansz (Demokratikus Szövetség), a Jevropejszka Partyija (Európai Párt) és a Hvilja (Hullám) vesznek részt.

Ukrajnában 2019 márciusában választják meg az ország új elnökét.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)