A kárpátaljai mentőszolgálat csapata győzött az összukrajnai versenyen

2018. június 6., 19:51

A napokban került megrendezésre a Cserkaszi egészségügyi rally – 2018 elnevezésű verseny, melyen 40 csapat gyűlt össze. Az orvosok, felcserek, veterán orvosok, diákok és külföldi paramedicinális csapatok háromnapos megmérettetésen vannak túl.

A csapatok a helyzeteket maximális pontossággal és szakszerűséggel modellezték. A mentőautók sofőrjeinek meg kellett mutatniuk gyorsaságukat és ügyességüket a nehezített forgalmi körülmények között, a csoportoknak pedig számos elsősegélynyújtási gyakorlatot kellett bemutatniuk a protokolloknak megfelelően. A 40 csapat összesen 14 feladatpróbán esett át. A zsűri ukrajnai, litvániai, kanadai, izraeli és USA-beli szakemberekből állt.

Kárpátalját Szerhij Bodnar orvos, Eduard Horzo gyakornokorvos, Mikola Hlivcsak felcser és Csuha Attila sofőr képviselhette. Az első aranyérmet Csuha Attila kapta a sofőrök megmérettetésekor nyújtott kiváló teljesítményéért, ezt követően pedig a kárpátaljai csapat a további feladatok értékelésénél is a legjobb eredményt nyújtotta, így hazahozhatta az első helyért járó kupát és zászlót.

A hagyományok szerint a következő évi versenyt abban a megyében kell megszervezni, melynek csapata a dobogó első fokára állhatott, így jövőre Kárpátalján mutathatják be tudásukat Ukrajna mentőszolgálatai.

(goloskarpat.info/VV)