Költöznie kell a kincsesi autópiacnak

2018. június 7., 11:39

Mégiscsak megszűnik az ungvári járási kincsesi autópiac – jelentette a mukachevo.net.

A piac helyén sportlétesítményt szeretnének kialakítani. Már hozzá is láttak az előkészítő munkálatokhoz. A Sirius regionális tévécsatorna úgy értesült, a Kereknyei (Koritnyani) Községi Tanács átadja a területet a projektet kivitelező ungvári járási hatóságoknak.

A piac jövőjéről a kereskedők és a hatóságok az Ungvári Járási Állami Adminisztráció épületében egyeztettek a minap. Ez immár a második alkalom volt, hogy az érintettek kísérletet tettek a konfliktus tárgyalásos rendezésére. A vállalkozók bérleti szerződései, amelyek lehetővé teszik számukra a kereskedést a szóban forgó területen, 2018 novemberében lejárnak. A bérlők még abba is belementek volna, hogy a jövőben egy az eddigieknél kisebb területet bocsássanak a rendelkezésükre a régi helyen, illetve a kulturáltabb környezetben működő piacot kombinálják valamiképpen a sportlétesítménnyel. A végső döntés: a kereskedőknek november 1-jéig új helyet kell találniuk a piac számára.

Olekszandr Harnovdij, az Ungvári Járási Állami Adminisztráció megbízott vezetője hozzátette, felajánlottak a piac céljaira egy új területet Kincsestől nem messze, a Homoki Községi Tanács területén.

(mukachevo.net/Kárpátalja)