Évértékelő gyűlést tartott a beregszászi Kossuth-iskola

2018. június 22., 14:27

Június 21-én évértékelő és beszámoló gyűlést tartottak a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában. Az eseményen az iskola vezetőségén és a tanári karon kívül részt vettek a szülői tanács képviselői, továbbá Micik Julianna, az intézmény egykori igazgatónője, jelenleg a Kárpátaljai Református Egyházkerület tanügyi felelőse, Szemjon Szergej, a Beregszászi Városi Tanács Oktatási Főosztályának helyettese és Ivanyo Viktória, a Beregszászi Városi Tanács Oktatási Főosztályának módszertani szakembere.

Az ülés kezdetén Zseltvay-Vezsdel Emese igazgatónő elmondta, hogy az oktatási intézményben jelenleg 638 gyerek tanul 23 osztályban. Az iskolába évről évre több gyereket íratnak be, az elmúlt 5 év alatt közel 200-zal nőtt a tanulók létszáma. Az intézmény végzős osztályában a 2017/2018-as tanévben 29, a 9. osztályban pedig 24 diák tanult. A végzősök közül senki nem lett érmes tanuló, azonban a 9. osztályban három diák is kitüntetéssel fejezte be a tanévet.
Az igazgatónő beszámolt arról is, hogy a végzős diákok aktívan részt vettek a külső független tesztelésen: ukrán nyelvből minden tanuló tesztelt, ezenkívül több más tantárgyra is regisztráltak diákokat attól függően, ki hol szeretné folytatni tanulmányait. Magyar nyelvből az iskolán belül tettek érettségi vizsgát a tanulók.
Nagy Irén, a középiskola módszertani kérdéseiért felelős igazgatóhelyettese beszámolójában elmondta, hogy az elmúlt tanévben az oktatási-nevelési folyamatot 46 szakképzett pedagógus biztosította az intézményben. Röviden prezentálta az iskola módszertani csoportjainak éves munkáját, a városi, a megyei és nemzetközi versenyeken elért eredményeket, valamint beszámolt a pedagógusok továbbképző-tanfolyamokon, illetve atesztációkon való részvételéről.
Ezt követően az intézmény nevelési kérdéseiért felelős igazgatóhelyettesének éves beszámolója következett. Gladun-Junko Judit bemutatta az iskolában megrendezett vetélkedőket, kiállításokat, ünnepségeket, továbbá tájékoztatta a jelenlévőket a diákok kárpátaljai és külföldi tanulmányi kirándulásairól.
A beszámolók után szavaztak az iskola éves teljesítményéről: a titkos szavazás alapján az ülésen résztvevők egyhangúlag elégségesnek ítélték meg az intézmény produktivitását. Az értekezlet végén Zseltvay-Vezsdel Emese az egész tanári kar nevében köszönetet mondott a szülőknek a közös munkáért, a segítségért és sikeres tanévkezdést kívánt gyerekeiknek. 

VV