Ungvári erdészek a szlovákiai kaszálóversenyen

2018. július 6., 12:59

Az Ungvári Erdőgazdaság Állami Vállalat munkatársai a hagyományokhoz híven idén is részt vettek a Tatranska kosba 2018 (Tátrai kaszálás) és Spica gulas (Finom bográcsgulyás) nemzetközi versenyen, melyet a Tátrai Nemzeti Park területén szerveztek meg.

A versenyt 14 éve rendezik meg kézi kaszálás (egyéni és páros), valamint bográcsgulyás-készítés kategóriákban. Ezúttal a házigazda Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország és Ukrajna csapatai versenyeztek. A feladatuk az volt, hogy minél hamarabb és szakszerűen levágják a füvet az 50 méter hosszú és 4 méter széles szakaszon.

A szakadó eső és a nyáron szokatlan 11 fokos hőmérséklet ellenére a kárpátaljai csapat – Soós János és Jurij Konkus – az egyik legjobbnak bizonyult. Földijeink kézi kaszálásban a 3. helyen végeztek. Az ungvári erdészek által készített ételt finomnak, érdekesnek és egyedinek ítélte meg a zsűri, és a bográcsgulyás-készítő erdészek úgyszintén a harmadik helyet szerezték meg a több mint 20 résztvevő közül. Vaszil Kij, az erdőgazdaság vezetője elmonda, az eredménnyel elégedettek és örültek a lehetőségnek, mert tapasztalatot cserélhettek külföldi kollégáikkal.

(zido.com/RV)