Megoldódni látszik a kárpátaljai aszfaltprobléma

2018. július 20., 20:28

Lapunk beszámolt az abszurd helyzetről, ami kialakult megyénkben az aszfaltgyártás terén. Hennagyij Moszkal kormányzó elmondása szerint az utóbbi három évben Kárpátalján tizenöt korszerű aszfaltgyárat nyitottak, melyek nélkül lehetetlen lenne az útjavítás. Azonban megyénk folyamatos hiányt szenved kavicsban és más fontos, aszfalt előállításához szükséges anyagokban. 

Több gyárnak is külföldről kell kavicsot szállítania az aszfalt előállításához az ukrán vasútvállalat körül kialakult problémák miatt, ez pedig nagyban emeli a kész aszfalt árát. „Az Ukrzaliznicja ahelyett, hogy próbálna megoldást találni a számtalan segítségkérésre, be akarja tiltani, hogy kavicsot szállítsanak Kárpátaljára a félvagonok. Ez az aszfaltgyárak bezárásához és az itteni utak felújításának teljes leállásához vezet” – közölte a kormányzó.
Jevhen Kravcov, az Ukrzaliznicja vasútvállalat vezetője találkozott Volodimir Krottal, a lembergi vasútállomás vezetőjével, aki ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz a probléma megoldása érdekében. A találkozón részt vettek a teherszállítással foglalkozó szakértők és munkatársak is. Kravcov a megbeszélés végén kijelentette, hogy ellenőrzés alatt tartják a kavicsszállítást az aszfaltgyárak számára.

(mukachevo.net/VV)