Élő tévéadásban esett egymásnak két parlamenti képviselő

2018. augusztus 17., 12:42

Szerhij Sahov parlamenti képviselő egyetlen ütéssel ledöntötte lábáról kollégáját, Ihor Moszijcsukot, aki felemelkedve a sétabotjával esett neki támadójának a kamerák előtt – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

Az eset csütörtökön este történt a Prjamij tévécsatorna műsorában. A képviselők előbb ordítoztak egymással, majd Sahov, a Volja narodu képviselőcsoport tagja hirtelen arcul ütötte az Oleh Ljasko Radikális Pártjában politizáló Moszijcsukot. Moszijcsuk az ütéstől elesett, de mindjárt felállt, és a sétabotjával kezdte ütlegelni támadóját.

Végül a műsorvezetőnek kellett szétválasztania a dulakodókat.

Utóbb a képviselők a Facebook közösségi oldalon kommentálták a történteket.

„Szerhij hirtelen, váratlanul lökött meg. A sérült lábamra estem. Fájt. Felálltam. Igyekeztem válaszolni, ahogy tudtam. Ítéljék meg önök, hogyan sikerült” – írta Moszijcsuk.

Sahov elmondta, a műsorban a bányászokról volt szó, és Moszijcsuk sértegette őket.

„Nem engedem meg, hogy a populisták a tévécsatornák műsoraiban sértegessék ezeket az embereket. Ihor Moszijcsuk, Ljasko pártjának képviselője provokációjával az egész ország előtt megsértette a bányászokat és a nehéz munkát végző emberek ezreit” – közölte a honatya.

Moszijcsuk azt írta bejegyzésében, sajnálja az incidenst, Sahov viszont nem bánja a történteket, közölte: „megkapta a magáét, aki ma így merészelt beszélni a műsorban”.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)