Jelentős veszteség érte az ukrán haderőt Kelet-Ukrajnában

2018. augusztus 24., 09:49

Öt ukrán katona elesett, további hét megsebesült az elmúlt nap folyamán a Donyec-medencében – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

Augusztus 23-án 12 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán fegyveres erőkre, ezen belül négy alkalommal tüzérségi támadás érte a kormányerőket.
„Az orosz megszálló erők 122 mm-es tüzérségi lövegekből, 120 és 82 mm-es aknavetőkből, gyalogsági harcjárművek fegyverzetéből, gránátvetőkből, nagykaliberű golyószórókból és kézifegyverekből nyitottak célzott tüzet Krimszke, Novotoskivszke, Zalizne, Novhorodszke, Avgyijivka, Piszki, Krasznohorivka, Hnutove, Lebedinszke települések védőire. A támadások során Krimszke és Novotoskivszke térségében az ellenség 122 mm-es tüzérséget és aknavetőket vetett be az Egyesült Erők katonái ellen” – közölte a Facebook közösségi oldalon az Egyesített Erők Művelete vezérkarának sajtóközpontja.
„Tüzérségi támadás következtében megsérült az egyik modul, amelyben az Egyesített Erők kötelékébe tartozó kramatorszki csapat határőrei éppen a demarkációs vonalon átkelő polgárok átléptetését végezték” – derül ki a jelentésből.
„Az Egyesített Erők parancsnoka elrendelte a »vörös« rezsim életbe léptetését. A civileket biztonságos helyre kísérték, a személyi állomány elfoglalta a harci állásokat” – közölték a vezérkarnál.
Az Ukrajinszka Pravda korábban azt közölte, hogy az ukrán katonák többsége a Krimszkét ért, öt órán át tartó tüzérségi támadásban sérült meg. A portál úgy értesült, hogy az Egyesített Erők válaszcsapásaiban a megszállók 12 katonája vesztette életét, 17-en pedig megsebesültek.

(zn.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)