Két halálos áldozat egy közúti balesetben

2018. október 27., 22:11

A Kijev–Csap gépkocsiúton történt közúti balesetről október 27-én 1 óra körül értesítették a rendőrség ügyeleti részlegét. A munkácsi járási Kölcsény (Kolcsino) közelében egy Szolyva felé haladó kisbusz és egy Munkács irányába tartó kamion ütközött.

A helyszínen a rendőrség munkatársai megállapították a baleset körülményeit. Egy 18 éves sofőr Renault Trafic típusú gépkocsijával ismeretlen okok miatt a szemközti sávba hajtott. A kamionsofőr elmondása alapján a kisbusz sofőrje igyekezett elkerülni az ütközést, ezért hirtelen balra kapta a kormányt. Így a kisbusz a Volvo márkájú kamion jobb oldalával ütközött. Az ütközés következtében a kisbusz az út bal oldalára sodródott, a teherautó az ellenkező oldalra, majd az úttestre borult. Az ütközés ereje olyan erős volt, hogy a Renault sofőrje kirepülve saját autója szélvédőjén keresztül a kamionénak szélvédőjének csapódott, az utas pedig beszorult az ülés és a kisbusz eleje közé.

A 18 éves munkácsi sofőr és a körülbelül 20 éves utasa a helyszínen életét vesztette. Az utas személyazonossága még nem ismert. A 49 éves külföldi állampolgárságú kamionsofőr vérében a vizsgálat nem mutatott ki alkoholt. Az ügyben tart a nyomozás, vizsgálják a baleset okait.

(pmg.ua/RV)