Hricenko nem szándékozik együttműködni Timosenkóval

2018. november 10., 11:59

Anatolij Hricenko, az ellenzéki Hromagyanszka pozicija (Polgári Álláspont) párt vezetője az NV Rádióműsorában félreérthetetlenül kizárta annak lehetőségét, hogy összefogjon Julija Timosenkóval, a legnagyobb ellenzéki erő, a Batykivscsina (Haza) párt első emberével – közölte az Ukrajinszka Pravda.

Hricenko egyértelművé tette, hogy álláspontja egyaránt vonatkozik a közös jelölt indítására a 2019. évi elnökválasztáson, valamint a jövő ősszel esedékes parlamenti választásokon való együttműködés lehetőségére.

„Vannak azonban elvi dolgok, ahol egyesíthetnénk erőfeszítéseinket Julija Volodimirovnával: elmagyarázhatnánk a polgároknak az alapvető különbségeket a programjainkban, értékrendjeinkben” – jelentette ki Hricenko.

A Hromagyanszka pozicija vezetője nyílt vitára hívta Timosenkót, tetszőleges fórumon.

„Alapvetően eltérő nézeteket vallunk arról, milyennek kell lennie az Alkotmánynak” – mutatott rá.

„Teljes mértékben tiszteletteljes, udvarias hozzáállást garantálok, nem lesz semmiféle támadás és sértegetés. De gyökeresen eltérnek a nézeteink arról, milyennek kell lennie az Alkotmánynak, amely fontos, a fő törvénye országunknak: ő a kancellárra és a parlamentre alapozna, én viszont úgy tartom, hogy egy nép által megválasztott elnökre van szükség. Úgy tűnik számomra, a nyilvános vita az együttműködés teljesen normális formája lenne, hogy azután az emberek dönthessenek” – tette hozzá Hricenko.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban Julija Timosenko kijelentette, nyitott az együttműködésre a Szamopomics párttal, Anatolij Hricenko pártjával, a Hromagyanszka pozicijával, valamint Szvjatoszlav Vakarcsuk zenésszel, közszereplővel.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)