Éjjel-nappali óvodák működnek Ungváron

2018. november 15., 17:17

Már két éjjel-nappali óvodája is van a megyeszékhelynek, a „szolgálatatás” egyre népszerűbb a városlakók között – olvashatjuk a zak.depo.ua hírportálon. Jelenleg a 18. és a 40. számú óvodák váltottak át éjjel-nappali „üzemmódba”.

Több szülő is úgy döntött, hogy a zsúfolt munkanapok után nem viszi haza a gyerekét, hanem beíratja az úgynevezett non-stop óvodába, és otthagyja őt éjszakára is. A nevelők elmondása szerint egyre több elfoglalt szülő él a lehetőséggel.

Az oktatási intézmények pszichológusai minden szülővel elbeszélgetnek, akik éjszakára is otthagyják gyermekeiket, mindannyiukat tanácsokkal látják el annak érdekében, hogy gyerekeik nyugodtabban viseljék ezeket a napokat. A 40. számú óvodában nem kötelező éjszakára is otthagyni a gyerekeket, sok szülő, aki késő estig dolgozik, éjszakára hazaviszi a gyerekét, viszont nincs időhöz kötve, hogy mikor megy érte.

A 18-as óvodában ott is éjszakáznak a kicsik, mivel jelenleg egészségügyi beutalóval kerülnek az említett intézménybe: mindegyik növendék egyik családtagja tuberkolózis megbetegedésben szenved.

(zak.depo.ua/VV)