Rendőrkutya harapdált össze kárpátaljai csempészeket Kassa közelében

2018. november 22., 23:23

Az eset az elmúlt hétvégén történt. A szlovák rendőrök olyan értesülést kaptak a vámosoktól, mely szerint néhány ember várni fogja a vasércet szállító vonatot az U.S. Steel Kosice vállalat területén, hogy kiszedjék az illegális szállítmányt.

A négy férfi, amikor meglátta a Regionális Rendőrség Kassai Városi Osztályának munkatársait, futásnak eredt. Kettőjüknek sikerült elmenekülni a helyszínről, de a szolgálati kutya szagot fogott, és utolérte az egyiket a bokrokban. A járőrrendőr utasította a farkaskutyát, hogy őrizze az elfogott személyt. Ám az bottal támadt az ebre, a kutya a hátába harapott és erősen a fogai között tartotta a férfit. Hosszú kezelés vár az engedetlen csempészre – közölte Lenka Ivanova, a helyi rendőrség sajtószóvivője.

A másik menekülőt is a kutya segítségével fogták el. A férfi szintén a bokrokba bújt és az ebre támadt. A rendőrök figyelmeztető lövést adtak le, de ez nem állította meg a férfit. Akkor sem maradt nyugton, amikor a kutya elfogta.

A helyszínen összesen 12 ezer doboz különböző márkájú cigarettát találtak, melynek összértéke meghaladja a 23 ezer eurót.

(mukachevo.net/RV)