Hricenko az őt ért támadásról: Hát ez a te mozgósításod, Petro?

2018. november 29., 15:01

Anatolij Hricenko elnökjelölt, a Hromagyanszka pozicija (Polgári Álláspont) párt vezetője Petro Porosenko hivatalban lévő elnököt hibáztatja az őt és párttársait Odesszában ért incidensért – jelentette az Ukrajinszka Pravda a politikusnak a Facebook közösségi oldalon megjelent bejegyzése nyomán.

„Vétettem pártunk tagjai ellen, makacsul elleneztem a professzionális védelmet a hivatalos kampány kezdete előtt. Nem tartottam etikusnak elhatárolódni a népemtől” – írta Hricenko, aki a támadásról készült videofelvételt is közzétette.

„De el kell ismerni: a becsületes emberek milliói között állatok is akadnak. Könyörtelenek, lelketlenek, edzettek, idomítottak. A korábbi provokációkat – melyek minden régióban azonos típusúak voltak – a végrehajtók lanyhán, a Központnak küldendő jelentés kedvéért hajtották végre. Itt viszont, Odesszában vastagon áthágták a törvényt és az emberség határát” – tette hozzá.

„Hát ez a te mozgósításod, Petro Olekszijovics? Nem fáradtál bele más kezével csalánba nyúlni?” – írta Hricenko.

Korábban a Kárpátalja Online is beszámolt arról, hogy mintegy 30 álarcos férfi támadt Anatolij Hricenkóra és párttársaira Odesszában szerdán este, amikor az egyik rádió stúdiójába igyekeztek.

Hrisztina Bondarenko, Anatolij Hricenko sajtószolgálatának vezetője elmondta, hogy az incidens következtében a Hromagyanszka pozicija párt három tagja sérült meg. Az egyik sértettnek felhasadt a bőr az arcán, két másiknál agyrázkódás gyanúja áll fenn.

A rendőrség kihallgatta a tanúkat és eljárást indított az ügyben huliganizmus miatt.

Hricenko most jelezte, csapata azért indul a választásokon, hogy lerombolja ezt a „féktelen bűnözést”, és biztosítsa az emberek nyugalmát. Szerinte nem szükséges keresni a támadás megrendelőjét, kiléte ismert. Hozzátette: hamarosan eljön az ideje, hogy ne csak a végrehajtók feleljenek a bíróság előtt.

A felmérések szerint Hricenko egyike a jövő márciusban esedékes elnökválasztás öt legesélyesebb jelöltjének.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)