Átlagosan 45–110 hrivnyába kerül majd idén egy karácsonyi fenyő

2018. november 30., 11:04

A kárpátaljai erdészek már hozzáláttak a fenyők értékesítésével kapcsolatos munkákhoz – jelentette a Zakarpattya Online.

Az állami erdőgazdaságok 2018–2019-es fenyőértékesítési terveiről a Kárpátaljai Megyei Erdő- és Vadgazdálkodási Főosztály számolt be. A tervmutatók értelmében 21 020 erdei és lucfenyőt értékesítenek. A fák ára átlagosan 45 és 110 hrivnya között mozog majd, az adott erdőgazdaságtól függően, ami 71 hrivnyás átlagárat jelent.

A korábbi évektől eltérően idén a vidék valamennyi állami erdőgazdasága részt vesz a kampányban, beleértve a perecsenyi erdőgazdaságot is. A legtöbb fát ezúttal is a volóci, ökörmezői, kőrösmezői, técsői verhnyohirszki és bruszturjanszki erdőgazdaságok értékesítik majd.

Az ünnepre szánt fákat speciális ültetvényeken termesztik vagy a tisztások, a villanyvezetékek számára fenntartott irtások megtisztítása során vágják ki.

A Kárpátaljai Megyei Erdő- és Vadgazdálkodási Főosztály felhívja a figyelmet, hogy a megyei állami adminisztráció, valamint a Környezetvédelmi és Természeti Erőforrások Minisztérium még nem hagyta jóvá az idei fenyőfa-értékesítési korlátokat, ezért azok változhatnak.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)