A kárpátaljai tartalékosok is részt vesznek a hadgyakorlaton

2018. december 3., 14:49

A megyei hadkiegészítő parancsnokság tájékoztatása szerint a kárpátaljai tartalékos katonák is részt vesznek a jelenleg folyó hadgyakorlaton.

Amint azt a hadkiegészítő parancsnokság is megjegyezte, csak azok gyakorlatoznak, akik az operatív tartalékos osztag tagjai, vagy azok a hadkötelesek, akiknek katonai szakosításában jelenleg hiány van. Az információk szerint ez körülbelül 200 személyt érint.

Az első osztag már megérkezett a kamjanec-pogyilszki gyakorlóterepre. A hadkiegészítő parancsnokság megerősítette, hogy a gyakorlatot követően a katonák nem vesznek majd részt katonai műveletekben, valamint nem küldik őket a terrorelhárítási zónába (ATO). Kivételt képeznek azok, akik úgy döntenek, szerződésbe állnak Ukrajna Fegyveres Erőivel.

Érdemes megemlíteni, hogy a megye területén az elmúlt napokban számos rémhír röppent fel mozgósítással és katonai behívással kapcsolatban. A hadkiegészítő parancsnokság arra kér mindenkit, hogy őrizzék meg nyugalmukat, s csak a fentebb leírtakban bízzanak. Bármilyen más, álinformációnak ne higgyenek. Amennyiben szeretnének az illetékesekkel beszélni egyes kérdésekről vagy a megye területén terjedő rémhírekről, felhívhatják a megyei hadkiegészítő parancsnokságot a (066)-902-40-64-es telefonszámon.

(goloskarpat.info/facebook.com/VV)