Luxus-gépkocsikat vásárolnak az államhatalmi szervek

2018. december 11., 13:23

A Legfelső Tanács Apparátusa Ügyvivő Főosztályának gépkocsiparkja november 17-én két tender eredményei alapján 5,6 millió hrivnya összértékben rendelt személygépkocsikat egy ukrán cégtől – jelentette a Nasi hrosi a közbeszerzéseket felügyelő rendszer, a ProZorro alapján.

Az első szerződés értelmében a cégnek öt Toyota Camry típusú gépkocsit kell leszállítani 3,95 millió hrivnyáért (egyenként 790 ezer hrivnyáért), míg a másik szerződés két ugyancsak Toyota Camry típusú autóról szól, 1,61 millió hrivnya értékben (egyenként 805 000 hrivnyáért).

Mind a hét jármű fel lesz szerelve egyebek mellett sebességtartó automatikával (cruise control), parkolást segítő rendszerrel és tolatókamerával, fűthető első ülésekkel, klímaberendezéssel, amely lehetővé teszi a hőmérsékleti zónák független szabályozását a vezetői és az utaszónában, színes multifunkciós érintőképernyővel ellátott Toyota audiorendszerrel és légzsákokkal.

A portál néhány nappal korábban arról adott hírt, hogy az Állami Közigazgatási Főosztály autóparkja, vagyis az elnök autóparkja két Mercedes típusú személygépkocsi beszerzéséről szándékozik tárgyalást kezdeni 41,98 millió hrivnya összértékben. A páncélozott járművek ára egyenként 750 ezer dollár.

(nashigroshi.org/Kárpátalja)