Munkácson tartóztatták le a fegyveres bandát, amely Gáton is rátámadt egy fiatalra

2019. január 3., 15:05

Január 2-án a beregszászi járási Gát község polgárőreinek közösségi oldalán a következő hír jelent meg: Gát község területén egy külföldi rendszánú Skoda SuperB hármas előzést hajtott végre, ezzel félrehúzódásra kényszerítve a szembejövő gáti lakost, aki gépjárművével Beregszász irányába haladt. Annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szabálysértésre, hangjelzést adott, dudált, mire a szembejövő kocsi sofőrje ráhúzta a kormányt. Szerencsére nem történt baleset.

A szabálytalanul közlekedő gépjármű sofőrje visszafordult, és a falu központjában félrehúzódott gáti lakost a kocsiba behajolva megpróbálta megütni, sikertelenül, majd miután az ajtaját nem sikerült kinyitnia, a saját személygépkocsijából elővett egy táskát, amiből egy kézifegyvert rántott elő. A fegyverrel fenyegetőzött, majd kibiztosítva azt, a földre lőtt vele, ezt követően elhajtott Munkács irányába.

Az eset után nem sokkal kiérkeztek a rendvédelmi szervek, felvették a jegyzőkönyvet, begyűjtötték a töltényhüvelyt. A kamerarendszernek köszönhetően az eset dokumentálásra került.

Nem sokkal a történtek után az említett lövöldözőt és két utasát Munkácson sikerült előállítaniuk a hatóságoknak. A járőrök észrevették, hogy a sofőr feldúlt és ideges, majd pedig bevallotta, hogy a járműben van egy nem beregisztrált fegyver. Az autó utasai agresszívan kezdtek el viselkedni, az egyikük rátámadt a rendőrökre, a másik megpróbált elszökni. Letartóztatásuk érdekében könnygázt kellett használniuk a rendőröknek. A helyszínre azonnal kihívták az operatív csoportot, az ügyben folynak a vizsgálatok.

(facebook.com/mukachevo.net/VV)